ГоловнаПолітика

Полторак заборонив нагороджувати зброєю цивільних осіб

Отримати нагородну зброю можна буде тільки один раз.

Полторак заборонив нагороджувати зброєю цивільних осіб
Фото: Пресс-служба Минобороны

Міністерство оборони буде нагороджувати вогнепальною зброєю тільки військовослужбовців, а також громадян, що пішли з військової служби у відставку або запас з правом носіння форми, і не більше одного разу.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр оборони Степан Полторак.

"Виступив з ініціативою і підписав відповідний наказ Міноборони (№617) обмежити себе в праві нагороджувати знаком «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» цивільних осіб. Відтепер цими знаками можуть бути нагороджені тільки військовослужбовці ЗСУ й інших силових структур, а також ті, хто був звільнений у відставку або запас з правом носіння військової форми одягу. Згідно з наказом, такими нагородами громадяни зазначеної категорії зможуть бути нагороджені тільки один раз", - написав міністр.

Він також зазначив, що таке рішення дозволить удосконалити нормативно-правову базу з питань нагороджень і визначити чітке коло осіб, які можуть бути нагороджені зброєю.

Раніше отримати нагородну зброю могла будь-яка людина, що має право на її придбання і використання.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження про безпідставну видачу чиновниками МВС нагородної зброї цивільним особам.

У березні 2016 року президент нагородив іменною зброєю тренера збірної України з футболу, а також президента ФФУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram