ГоловнаПолітика

Апеляційний суд визнав законною підготовку запиту на екстрадицію Онищенка

У грудні Іспанія почала процедуру екстрадиції українського екс-нардепа.

Апеляційний суд визнав законною підготовку запиту на екстрадицію Онищенка
Фото: detector.media

Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про незаконність дій НАБУ при підготовці запиту на екстрадицію народного депутата Олександра Онищенка.

Так апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури, передає Радіо Свобода.

У грудні минулого року Солом'янський райсуд Києва суд задовольнив скаргу адвоката Онищенка і визнав дії детектива НАБУ щодо запиту про екстрадицію незаконними. Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила це рішення.

На початку грудня у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що Іспанія почала процедуру екстрадиції Олександра Онищенка.

Нагадаємо, 13 листопада суд в Іспанії вирішив не заарештовувати і не екстрадувати в Україну Онищенка.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Онищенка підозрюють у скоєнні в січні 2013 - січні 2016 року злочинів, передбачених ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності підприємств, близьких до депутата Онищенка, під час реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було завдано збитків у розмірі близько 3 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram