ГоловнаПолітика

Іспанія почала процедуру екстрадиції Онищенка

Екс-нардеп повинен щомісяця з'являтися в іспанському суді.

Іспанія почала процедуру екстрадиції Онищенка
Фото: www.artukraine.com.ua

Іспанія почала процедуру екстрадиції фігуранта "газової справи", депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Андрій Перов під час розгляду справи Онищенка в Солом'янському суді 1 грудня, передає "Громадське".

"За рішенням суду Іспанії, до нього застосовано умовне звільнення, тобто, запобіжний захід. Тепер першого числа кожного місяця він зобов'язаний з'являтися до суду Іспанії, який розглядає екстрадицію", - зазначив прокурор.

Він додав, що у разі, якщо Онищенко не з'явиться в іспанський суд, то це може стати підставою для оголошення його в розшук у країнах Європи.

Захист Онищенка в суді намагався оскаржити лист Генпрокуратури, яким ще у грудні 2016 року слідчі просили Іспанію про екстрадицію нардепа.

Нагадаємо, 13 листопада суд в Іспанії вирішив не заарештовувати і не екстрадувати в Україну Онищенка.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп вже втік за кордон.

Онищенка підозрюють у скоєнні в січні 2013 - січні 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності компаній, близьких до депутата Онищенка, під час реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі загалом було завдано збитків у розмірі близько 3 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram