ГоловнаПолітика

Щоб не було зовнішнього втручання у вибори, очистьте ЦВК від агентів впливу, - Наливайченко

Лідер руху "Справедливість" прокоментував можливість втручання РФ у вибори.

Щоб не було зовнішнього втручання у вибори, очистьте ЦВК від агентів впливу, - Наливайченко

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко закликав очистити Центральну виборчу комісію від агентів впливу Росії.

Так політик прокоментував можливість втручання РФ у вибори в Україні у 2019 році.

"Щоб такого втручання не було, СБУ та президент повинні зробити два важливих кроки: очистити ЦВК і розслідувати так звану справу про "Чорну касу" Партії регіонів. Ще у 2014 році допитали усіх, хто фальсифікував вибори, а їхні свідчення задокументували", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна".

Наливайченко також зазначив, що має власний план, як позбутися втручання в українські вибори.

"Мій план такий, і "Справедливість" на цьому стоїть, - У ЦВК повинні прийти нові люди, прозоро і чесно обрані широкою громадськістю. Має бути затверджений новий виборчий кодекс, і не в останній день перед виборами. З прозорою процедурою голосування. Щоб не підтасовували і не підробляли протоколи. Щоб стояли відеокамери на виборчих дільницях, і щоб кожен громадянин України дізнавався про результати голосування за кілька годин. А не як зараз, через кілька місяців або тижнів", - підкреслив Наливайченко.

На його переконання, прямий обов'язок влади, "зробити все можливе і неможливе для забезпечення чесного і прозорого волевиявлення українців".

"Щоб не було втручання ні Москви, ні інопланетян, очистьте ЦВК від агентів впливу Росії і наведіть нарешті порядок. Не потрібно лякати громадськість "зовнішніми втручаннями" - зробіть так, щоб не було внутрішнього втручання", - додав лідер руху "Справедливість".

Нагадаємо, заступник голови СБУ Віктор Кононенко на VIІI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна "Формула безпеки України" заявив, що стратегія наступу Росії у 2017 році кардинально відрізняється від 2014 року - основні сили російських спецслужб йдуть на підрив ситуації всередині України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram