ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Верховна Рада у вівторок розгляне законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у другому читанні.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Далі - включення законодавчих актів у порядок денний сесії, зокрема про Антикорупційний суд і зміни, які він передбачає, в Кримінальний процесуальний кодекс і закон "Про судоустрій і статус суддів".

Також парламент планує розглянути законопроект №7428 про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Крім того, депутати мають намір розглянути законопроект №7180 про забезпечення незалежного корпоративного управління в державних банках.

У порядку денному також є законопроект №5442, який вводить штраф 510-850 гривень за порушення порядку в'їзду в зону проведення антитерористичної операції (АТО) або виїзду з неї.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада 233 голосами прийняла законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, замінюється термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, залученими до цих заходів, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram