ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що його дядька не пускають в Україну

Тимур Аласанія не зміг пояснити мету візиту.

Саакашвілі заявив, що його дядька не пускають в Україну
Фото: Сергей Нужненко

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що його родич, колишній дипломат і чиновник ООН у відставці, перебуває в аеропорту "Бориспіль", куди прибув зі США, а українські прикордонники не пускають його в Україну.

Про це він написав у фейсбуці.

"Мого дядька, брата мами, вже 3 години тримають в аеропорту "Бориспіль" і не пускають. Він живе в США, є колишнім дипломатом високого рангу, багато років очолював підрозділ ООН у Нью-Йорку, зараз у відставці і прилетів мене провідати", - сказав Саакашвілі.

За інформацією ЗМІ, мова йде про Тимура Аласанію - колишнього працівника Міністерства закордонних справ Грузії, а також штаб-квартири ООН в Нью-Йорку.

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян розповів у коментарі "Інтерфакс-Україна", що родича Саакашвілі не затримували, а він перебуває в аеропорту в очікуванні рейсу. Водночас, за його словами, громадянину було відмовлено у в'їзді в Україну.

"Сьогодні близько 15:00 прибув рейс із Туреччини, під час якого громадянин, посвідка на проживання якого закінчилася ще влітку 2017 року, вирішив залишитися в Україні. Він не зміг пояснити мету його візиту в Україну, тому йому було відмовлено в перетині кордону", - розповів Слободян.

"На цю мить громадянин чекає на свій рейс у США, який запланований на ранок суботи", - додав він.

Нагадаємо, 10 листопада Саакашвілі повідомив про затримання його 11-річного сина в аеропорту "Бориспіль".

У Держприкордонслужбі його заяву спростували і заявили, що стосовно 11-річної дитини, яка прибула з Тбілісі і яку ніхто не зустрічав, були вжиті заходи у вигляді утримання до прибуття особи, що зустрічає.

Напередодні Саакашвілі повідомив, що Державна міграційна служба продовжила йому термін перебування в Україні до 1 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram