ГоловнаПолітика

Суд у Москві залишив під арештом викрадених РФ українських прикордонників

За даними адвоката, їх затримали за кілька десятків метрів від лінії кордону на російській території.

Суд у Москві залишив під арештом викрадених РФ українських прикордонників
Фото: ТСН

Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт українським прикордонникам Богдану Марцоню та Ігорю Дзюбаку, викраденим на кордоні України і Росії в Сумській області, ще на два місяці, до 5 лютого 2018 року.

Як передає УНІАН, щодо кожного заарештованого українця було окреме засідання. Засідання тривали не більш ніж 10 хвилин. В нарадчій кімнаті суддя була близько трьох секунд.

Богдан Марцонь
Фото: УНІАН
Богдан Марцонь

Засідання проходило в закритому режимі, оскільки у справі нібито є "секретні матеріали". Журналістів навіть забули запросити на оголошення першого вердикту.

Ігор Дзюбак
Фото: УНІАН
Ігор Дзюбак

Українських прикордонників звинувачують в незаконному перетині кордону. У залі суду Дзюбак повідомив, що дійсно перетнув кордон для "отримання інформації". За даними адвоката, їх затримали за кілька десятків метрів від лінії кордону на російській території.

Нагадаємо, Держприкордонслужба України заявила про зникнення 3 жовтня двох військовослужбовців під час моніторингу кордону в Сумській області. Водночас у російських ЗМІ оприлюднили інформацію про затримання представниками прикордонного управління ФСБ РФ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

12 жовтня стало відомо, що ФСБ РФ звинуватила українських прикордонників у нібито незаконному перетині кордону. Наприкінці жовтня двох українських прикордонників, викрадених на кордоні з РФ у Сумській області, доставили в Москву, у СІЗО "Лефортово".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram