ГоловнаПолітика

VIII Національний Експертний Форум "Україна: у прагненні до рівноваги". Фоторепортаж

Співорганізаторами заходу виступили Інститут Горшеніна і Представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

28 листопада в Києві пройшов VIII Національний Експертний Форум "Україна: у прагненні до рівноваги", організований Інститутом Горшеніна та Фондом ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі за підтримки Національного комітету з промислового розвитку. Захід традиційно було поділено на три тематичні панелі, в рамках яких обговорювали найбільш актуальні для світу й України проблеми.

Керівник політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов відкриває форум
Фото: Макс Требухов
Керівник політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов відкриває форум

Перша панель - "Формула безпеки України" - була присвячена обговоренню актуальної ситуації на Донбасі; ключовим пріоритетам політики національної безпеки на Донбасі; використанню світового досвіду у сфері безпеки; реформам силових структур і армії.

Спікери панелі: міністр МВС Арсен Аваков, заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко, заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, депутат Верховної Ради Іван Крулько, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер (за допомогою відеоінтерв'ю) та ін.

Модератор - Соня Кошкіна, шеф-редактор видання LB.ua.

Гостями другої, економічної, панелі "Стратегія промислового росту як основа зростання економіки" виступили міністр інфраструктури Володимир Омелян, виконавчий директор Національного комітету з промислового розвитку, народний депутат України Анатолій Гіршфельд, генеральний директор інвестиційної компанії "Concorde Capital" Ігор Мазепа та ін.

Зокрема, вони обговорювали основні чинники стабілізації української економіки; перспективи розвитку переробної промисловості; місце України у світовій економіці. Те, як Україні зберегти трудовий потенціал і що може стати фінансовою базою для економічного зростання.

Модератор - Олексій Лещенко, віце-президент Інституту Горшеніна.

У рамках третьої дискусійної панелі - "Суб'єктність України в новому ландшафті Європи" - спікери й учасники форуму обговорили актуальне місце України на світовій мапі; курс зовнішньої політики; перспективи розвитку з Євросоюзом, реформи, які потрібні для зближення з ЄС; відносини України з країнами Східної Європи.

Спікери панелі: міністр закордонних справ України Павло Клімкін, віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький, директор представництва Фонду Еберта в Україні та Білорусі Марсель Рьотіг, головний редактор газети "Rzeczpospolita" (Польща) Богуслав Хработа, директор неурядової організації "For a Free Ukraine", політолог (США) Джейсон Смарт та ін.

Модератор дискусійної панелі: Дмитро Остроушко, директор міжнародних програм Інституту Горшеніна.

Крім офіційної частини, спілкування гостей і учасників форуму відбувалося також у кулуарах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram