ГоловнаПолітика

У Білорусі показали кадри допиту обвинуваченого в шпигунстві українського журналіста

Шаройко зізнався, що є розвідником. На допиті він тримався спокійно.

Білоруські державні телеканали у вечірньому випуску новин продемонстрували кадри допиту обвинуваченого у шпигунстві українського журналіста Павла Шаройка, а також кадри затримання фігурантів справи.

Про це повідомляє РИА Новости.

Зокрема, телеканал ОНТ у сюжеті пояснив, що має "фрагмент запису допиту, де розвідник називає свого координатора - українського дипломата, акредитованого в Мінську".

"2016 року, ще під час заміни оперативного керівника, мене перевели з відділу, що займався журналістами, які працюють під прикриттям, до відділу, де працюють дипломати під прикриттям. З чим це було пов'язано, мені досі не зрозуміло, припускаю, що це робилося напередодні приїзду в Білорусь на посаду першого секретаря посольства України полковника Скворцова Ігоря Васильовича. Скворцова я знаю ще з часів служби в МО України", - сказав Шаройко.

На допиті він тримався спокійно.

Окрім того, продемонстрували кадри затримання співробітниками спецслужб фігурантів справи про шпигунство, в тому числі білоруса, якого підозрюють в отриманні відомостей на користь України. Також продемонстрували документи, які називають "цілком таємними".

Нагадаємо, про затримання кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка стало відомо 17 листопада. Про це повідомило керівництво Національної суспільної телерадіокомпанії України. У понеділок, 20 листопада, КДБ Білорусі це підтвердило, заявивши, що Шаройко - кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України.

Дипломатичні джерела LB.ua розповіли, що розглядають арешт українського журналіста як продовження спеціальної інформаційної операції спецслужб Росії з дискредитації Білорусі перед світовою спільнотою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram