ГоловнаПолітика

Кличко показав екс-меру Нью-Йорка систему відеоспостереження в Києві

Гість назвав її чудовою, але такою, що вимагає більшого покриття.

Кличко показав екс-меру Нью-Йорка систему відеоспостереження в Києві
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з екс-мером Нью-Йорка, головою ради директорів компанії "Giuliani Partners" Рудольфом Джуліані, з яким вони відвідали столичний дата-центр, де гостеві презентували систему відеоспостереження і безпеки в столиці, повідомляє прес-служба КМДА.

Рудольф Джуліані позитивно оцінив оснащення і можливості дата-центру, створеного в Києві в рамках програми "Безпечна столиця". Він зазначив, що це дуже важливий крок для безпеки і правопорядку на вулицях міста.

"Я був у вашому місті кілька разів, і можу сказати, що, порівняно з минулими візитами, бачу великі зміни на краще. Київ сьогодні - більш сучасне місто, місто світового рівня. Я вражений змінами, які відбулися протягом короткого періоду, - сказав Рудольф Джуліані. - Система, яку я побачив у дата-центрі, - чудова. Ваша система безпеки схожа на ту, що є в Нью-Йорку. Вона створює більше безпеки для жителів, для дорожнього руху в місті. Але багато ще треба зробити, щоб покрити Київ відеоспостереженням повністю", - зазначив колишній мер Нью-Йорка.

При цьому він наголосив, що підвищити рівень безпеки в столиці допоможе і створення муніципальної поліції, яка буде підконтрольна суспільству.

"У нас уранці була довга розмова з мером. Вам потрібно більше місцевої автономії для створення муніципальної поліції. Мер повинен мати певний рівень повноважень, щоб вирішувати питання, які найбільше турбують місто: безпечний дорожній рух, боротьба зі злочинністю, з тероризмом. Тому, коли щось йде не так, - звинувачують мера. Тож він повинен мати можливість вирішувати ці питання. І для цього потрібна муніципальна поліція", - наголосив Рудольф Джуліані.

Він додав, що фахівці його компанії підготували звіт про необхідність створення муніципальної поліції і передадуть для ознайомлення президенту і прем'єр-міністру.

Віталій Кличко розповів Рудольфу Джуліані також про введення і розвиток у Києві системи Smart City.

" радий вітати в столиці мера Рудольфа Джуліані. Він є великим другом України. Він відомий тим, що зміг навести порядок у Нью-Йорку, приборкавши злочинність у місті. Я радий, що Рудольф Джуліані відзначив, що Київ за останні роки змінився. Ми продовжуємо ці позитивні перетворення, - сказав Віталій Кличко. - Сьогодні ми обговорили нашу співпрацю у сфері безпеки, залучення новітніх технологій, а також необхідність створення муніципальної поліції", - зазначив Віталій Кличко.

Крім того, у Рудольфа Джуліані запланована зустріч із Президентом України Петром Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram