ГоловнаПолітика

Луценко перерахував досягнення за рік у слідстві у справі ОЗУ Януковича

Низку справ направлено до суду.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив результати за рік розслідування діяльності організованого злочинного угруповання Віктора Януковича.

"З приводу насильства і вбивства мирних демонстрантів оголошено підозру 380 особам. 238 із них уже в суді. Винесено 49 вироків. Ухвалення закону про порядок заочного слідства дало можливість завершити справи Януковича і його найближчого оточення, конфіскувати вкрадені мільярди. Справа про держзраду Януковича - в суді. Справа про сепаратизм Єфремова - в суді. Справа про злочинний наказ на розстріл демонстрантів стосовно Януковича, Захарченка, Якименка, Тоцького - в суді. Завершується слідство у справі про узурпацію влади. Оголошено підозру екс-міністру юстиції Лавриновичу. Плануємо дати оцінку іншим учасникам конституційного перевороту", - написав він у фейсбуці.

Головною проблемою в розслідуванні Луценко назвав малу кількість суддів, що призводить до невиправданого затягування процесів.

Нагадаємо, у справі про злочини проти Євромайдану лише одна людина відбуває реальний термін покарання. Це "тітушка", не співробітник правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram