ГоловнаПолітика

Луценко: грузинам, у яких з документами все гаразд, депортація не загрожує

"Будь-який іноземний громадянин, маючи документ на дозвіл перебування, може не побоюватися нічого".

Луценко: грузинам, у яких з документами все гаразд, депортація не загрожує
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Україна депортує тільки тих грузинів, у яких не все гаразд з документами.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок.

"Будь-який іноземний громадянин, а тим паче з нашої братньої Грузії, маючи документ на дозвіл перебування в країні, може не боятися нічого. Всі, в кого документи на тимчасове перебування чи роботу на території України в нормі, можуть спокійно працювати і насолоджуватися Києвом", - сказав Луценко.

На зауваження про те, що Михайло Абзіанідзе, якого вислали з країни 21 жовтня, має посвідку на постійне проживання, Луценко порадив звертатися в Державну міграційну службу.

"За даними Міграційної служби, яка уповноважена перевіряти ці питання, у нього дозволу на постійне проживання не було. Чи то був скасований, чи то взагалі не існувало. Міграційна служба, і тільки вона, без втручання прокуратури, має право приймати рішення про первинне попередження і вторинну депортацію", - сказав Луценко.

Генпрокурор заявив, що адвокати Абзіанідзе можуть звернутися до нього з приводу цього питання.

Нагадаємо, що за останній місяць Україна вислала щонайменше сімох громадян Грузії, які пов'язані з Михайлом Саакашвілі. 21 жовтня вислали Георгія Рубашвілі, Михайла Абзіанідзе, Давида Макішвілі, а 17 листопада - Тамаза Шавшишвілі, Зураба Цинцадзе, Вано Надірадзе і Мамуку Абшидзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram