ГоловнаПолітика

Суд розгляне видачу дозволу на заочне розслідування проти Онищенка

Шість фігурантів "газової справи" переховуються від слідства.

Суд розгляне видачу дозволу на заочне розслідування проти Онищенка
Александр Онищенко
Фото: detector.media

Солом'янський райсуд Києва 21 листопада розгляне клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно народного депутата України Олександра Онищенка й інших фігурантів так званої "газової справи", які переховуються від органів слідства.

Як повідомляє САП, засідання розпочнеться о 11:15 за адресою Вознесенський узвіз, 10б.

"Факти приховування від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності підозрюваних Олександра Онищенка, Іннеси Кадирової, Олени Павленко, Сергій Свіченка, Сергія Кабаєва і Романа Якимащенка стали підставою для звернення до суду з клопотанням про проведення спеціального судового розслідування", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 29 травня 2017 року після понад тримісячного ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування прокурори САП і детективи НАБУ завершили вручення обвинувальних актів вісьмом підозрюваним і їхнім захисникам у так званій "газовій справі", 30 травня 2017 року обвинувальний акт було направлено до суду для розгляду по суті. Відтоді не відбулося навіть підготовче засідання суду.

Детективи НАБУ почали досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням", у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в результаті чого "Укргазвидобуванню" було завдано збитків на понад 740 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram