ГоловнаПолітика

НАБУ затримало фігуранта "справи Онищенка", який перебував у розшуку 14 місяців

Залишилося затримати ще сімох, у тому числі самого депутата.

НАБУ затримало фігуранта "справи Онищенка", який перебував у розшуку 14 місяців
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро 12 жовтня затримало чергового фігуранта кримінального провадження про розкрадання газу в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням". Він переховувався від слідства і був оголошений у розшук з серпня 2016 року.

Як повідомляють на сайті НАБУ, його підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво).

Підозрюваного затримали, запобіжний захід поки не обрано.

Нагадаємо, детективи НАБУ почали досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013-го по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд гривень, унаслідок чого "Укргазвидобуванню" було завдано збитків на суму понад 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі в "газовій схемі" 29 осіб. Зараз семеро осіб, у тому числі народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлено до суду, з них щодо семи осіб набув чинності обвинувальний вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram