ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ розслідувало розкрадання зерна на 48 млн гривень

Злочинну схему організував директор держпідприємства у змові з керівниками двох приватних компаній.

НАБУ розслідувало розкрадання зерна на 48 млн гривень
Фото: Depositphotos\Marienko64

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків держпідприємству "Червоний хлібороб" на суму понад 48,5 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

Зазначають, що 11 жовтня п'ятьом підозрюваним і стороні захисту відкрили доступ до матеріалів провадження.

Як з'ясувало слідство, директор ДП "Червоний хлібороб" у змові з керівниками двох приватних компаній організував злочинну схему, через яку держпідприємство впродовж липня-листопада 2015 році втратило зерна на суму понад 23 млн гривень.

За задумом зловмисників, зерно передали на зберігання одній приватній компанії. Інша приватна фірма мала продати його як зерно власного виробництва і так легалізувати майно, отримане злочинним шляхом. Що і було зроблено.

Згодом, за схожою схемою протягом листопада-грудня 2015 року зловмисники незаконно заволоділи зерном ще на понад 25 млн гривень. Тоді до реалізації корупційної схеми залучили ще й заступника директора держпідприємства і підприємця.

Розслідування в цій справі детективи НАБУ почали у квітні 2016 року. Протягом січня-жовтня 2017 року організаторам корупційної схеми повідомлено підозру за ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу.

Щодо деяких фігурантів досудове розслідування завершено в червні 2016 року - справу відправлено до суду. Також було накладено арешт на майно підозрюваних і юридичних осіб, в інтересах яких вони діяли. Зокрема, йдеться про квартири, земельні ділянки, складські приміщення, легкові і вантажні автомобілі, спеціальну та сільськогосподарську техніку, а також рахунки в банках.

Нагадаємо, на початку року НАБУ розкрило розкрадання $60 млн у зерновій держкорпорації. До злочинної схеми виявилися причетними колишній менеджмент держкомпанії і міжнародний зернотрейдер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram