ГоловнаПолітика

Сирія перейнялася становищем РПЦ в Україні

Заступник міністра юстиції розповів про рекомендації Україні з прав людини.

Сирія перейнялася становищем РПЦ в Україні
Фото: Макс Требухов

Під час періодичного огляду ООН про ситуацію з правами людини в Україні сирійська делегація висловила стурбованість з приводу становища Російської православної церкви в країні.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов на прес-конференції в понеділок.

Він розповів, що Україна отримала 190 рекомендацій від 70 країн. Більшість стосуються необхідності ратифікації Стамбульської конвенції, забезпечення незалежності судів, впровадження механізму запобігання тортурам, припинення використання мови ненависті та дискримінації.

При цьому Пєтухов зазначив, що пропозиції Росії, Сирії та Венесуели були найменш конструктивними і пропагандистськими. Наприклад, Сирія порушила питання статусу РПЦ. Решта країн, за словами заступника міністра, позитивно відзначили українські реформи, зокрема судову.

Пєтухов зазначив, що під час попереднього огляду в ООН Україні дали 145 рекомендацій. "Уряд відзвітував, що повністю або частково виконав 135 з них", - повідомив він. За його словами, чіткого механізму виконання рекомендацій не існує.

Нагадаємо, Сирія - мусульманська країна, переважна більшість населення сповідує іслам суністського спрямування. При цьому країна є одним із найближчих союзників Росії, військові якої допомагають їй у боротьбі з ІДІЛ і опозиційними угрупованнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram