ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про прем'єрські амбіції

Люди, які прийшли на віче, зустріли ці слова оплесками.

Саакашвілі заявив про прем'єрські амбіції
Фото: Макс Требухов

Колишній глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі на вічі прихильників партії "Рух нових сил" в неділю заявив, що не проти стати прем'єр-міністром України.

"Якщо влада не працює, народ повинен сам стати владою. Ніхто, крім самих українців, не буде їх рятувати. На наших східних кордонах ворог, на західних - багато друзів, але є і конкуренти. Тому ніхто, крім українців не буде їх рятувати", - заявив Саакашвілі.

"Україна потребує термінового створення нової влади, нового уряду. Ми повинні разом створити цей уряд. Я готовий разом з вами зробити це. Ми повинні знайти нових людей, щоб вони [влада] не говорили: "Якщо не ми, то хто?" Є багато людей, талановитих, працьовитих, патріотичних українців... Давайте працювати над новим урядом. Я готовий разом з вами очолити цей процес, я готовий очолити цей уряд, якщо це потрібно", - сказав Саакашвілі.

Люди, які прийшли на збори, зустріли ці слова оплесками.

Варто відзначити, що ще кілька тижнів тому Саакашвілі говорив, що йому не потрібно жодних посад в Україні.

Нагадаємо, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА.

Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА і пішов в опозицію, а влітку 2017 року президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Саакашвілі був у цей час на території США. На початку вересня 2017 року він незаконно перетнув кордон України за силової підтримки своїх прихильників і відтоді перебуває в країні у статусі апатрида.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram