ГоловнаПолітика

Кличко подякував ГПУ і МВС за співпрацю в боротьбі з корупцією на двох КП Києва

Правоохоронці обшукали "Київавтодор" і "Київзеленбуд". Затримано п'ятьох осіб.

Кличко подякував ГПУ і МВС за співпрацю в боротьбі з корупцією на двох КП Києва
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко подякував проавоохоронцям за сприяння в боротьбі з корупцією в комунальній корпорації "Київавтодор" та комунальному об'єднанні "Київзеленбуд".

Про це він заявив, коментуючи минулі напередодні обшуки, повідомляється на сайті мера.

"Генпрокуратура спільно з Нацполіцією сьогодні провели обшуки і вилучення документів в комунальній корпорації "Київавтодор", КП ШЕУ Святошинського, Деснянського, Оболонського та Подільського районів, а також в деяких підрядних організаціях", - сказав Кличко.

Він також зазначив, що обшуки і вилучення документів відбуваються також в КО "Зеленбуд", СЗН Оболонського та Голосіївського районів.

"Я неодноразово попереджав керівників департаментів КМДА, керівників комунальних підприємств, наше завдання - зробити все, щоб місто розвивалося і кияни швидко бачили результати роботи. І я наполягав і наполягаю на тому, що працювати потрібно не тільки оперативно або професійно, а й чесно, прозоро і відповідально перед суспільством, - наголосив Кличко. - Я хотів би подякувати за співпрацю МВС і ГПУ. Дуже важливо спільними зусиллями робити все, щоб припиняти на корені всі корупційні дії".

Мер також повідомив, що на цей час затримано п'ятьох осіб. Слідчі дії тривають.

"Це буде превентивним щепленням для тих, хто хоче поживитися за рахунок бюджету міста та здійснювати протиправні дії. Кожен, хто порушує закон, повинен нести відповідальність", - наголосив Кличко.

Нагадаємо, що це вже не перша операція за участю міського голови з виявлення корупціонерів у столичній адміністрації і, зокрема, в комунальних підприємствах. У березні СБУ і ГПУ проводили обшуки в приміщеннях "Київавтодору" за обвинуваченням посадових осіб комунальної корпорації в розкраданні сотень мільйонів гривень. Тоді було вилучено 4 млн гривень.

Кілька гучних справ про корупцію було з ініціативи мера прийнято на посадових осіб Київської адміністрації влітку.

Крім того, у вересні прокуратура Києва затримала одного з керівників управління КМДА, в якого знайшли 65 тис. гривень і документи з прізвищами підприємців, з яких він вимагав і брав щомісяця хабарі.

Боротьба з корупцією в столиці торкнулася не тільки управлінь і департаментів КМДА та комунальних підприємств, а й районних адміністрацій. Так, 24 квітня Державна фіскальна служба затримала в.о. голови Дарницької районної адміністрації Василя Лозового за зловживання службовим становищем і розкрадання коштів на суму 2,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram