ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати можуть зробити 25 грудня вихідним.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

У порядку денному - законопроект №5496 про встановлення 25 грудня (католицьке Різдво) вихідним днем, а також проекти постанов №6375 і №7087 про дострокове припинення повноважень депутатів Олени Бабак (фракція "Самопоміч") і В'ячеслава Константиновського (позафракційний).

На початку засідання Рада продовжить розглядати в другому читанні законопроект №5592-д про спрощення ведення бізнесу та залучення іноземних інвестицій емітентами цінних паперів, після чого перейде до законопроекту про католицьке Різдво.

Далі планують розглянути питання включення проектів законів до порядку денного сесії, зокрема законопроекту №7286, яким пропонується зобов'язати водіїв під час зупинки автомобілів тримати руки на кермі і не виходити з транспорту без дозволу поліцейського.

Також Рада має намір включити до порядку денного і відразу ж розглянути законопроект №6256, яким пропонується обмежити кількість міністерств до 20 і парламентських комітетів до 20.

У першому читанні планують розглянути законопроект №7114 про створення кредитного реєстру всіх позичальників, а в повторному першому - законопроект №6016-д про аудит фінансової звітності та аудиторської діяльності.

Крім того, на порядку денному є питання ратифікації, зокрема законопроект №0169, яким пропонується ратифікувати угоду (у формі обміну нотами) з Нідерландами про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії угоди про міжнародну місію захисту розслідування катастрофи літака Boeing-777 Malaysia Airlines рейсу МН-17 в Донецькій області, яка сталася 17 липня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram