ГоловнаПолітика

Закордонним інвесторам стало простіше вкладати в будівельний ринок України, - Кудрявцев

"Оновлене містобудівне законодавство України дозволяє зробити конкуренцію на ринку максимально прозорою".

Закордонним інвесторам стало простіше вкладати в будівельний ринок України, - Кудрявцев

Держава змінює формат роботи з бізнесом на будівельному ринку, орієнтуючись на відносини прозорого взаємовигідного партнерства. Про це заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев на зустрічі з компаніями-членами Європейської бізнес асоціації (ЄБА), передають Экономические известия.

Учасники зустрічі обговорили реальні можливості та умови роботи іноземних інвесторів у галузі будівництва.

"Ми зацікавлені в кожній інвестиції і кожному побудованому або модернізованому об'єкті. Тому що розуміємо, що це - вирішення питань з інфраструктурою, робочими місцями, нарощуванням обсягів виробництва продукції і стабільними надходженнями в бюджети різних рівнів. Держархбудінспекція готова давати "зелене світло" кожному інвестпроекту: наше завдання не "забракувати", а допомогти інвестору в належному, оперативному оформленні дозвільної документації на будівництво, а значить почати роботи без будь-яких бюрократичних перепон", - зазначив Олексій Кудрявцев.

За його словами, оновлене містобудівне законодавство України дозволяє зробити конкуренцію на ринку максимально прозорою, адже правовими інструментами сьогодні виключається діяльність недобросовісних учасників.

Упорядкування та спрощення дозвільних процедур, забезпечення їх максимальної доступності позначилися на позиції України в рейтингу Світового банку "Doing Business" - за легкістю отримання дозволу на будівництво країна піднялася на 105 пунктів, змінивши 140-у позицію на 35-те місце.

Новації і зміна підходів вже дають практичні результати. Іноземні інвестори активізують свою діяльність на території України. Свідчення цьому - низка побудованих за останній час нових промислових об'єктів, додаткових потужностей, розпочатих будівництв.

Олексій Кудрявцев зазначив, що Держархбудінспекція постійно моніторить ситуацію в країні щодо реалізації запроваджених змін та усунення бюрократичних перешкод для розвитку будівництва. Здійснюється зріз ефективності роботи територіальних органів ДАБІ.

"Ми ведемо відкритий діалог з учасниками ринку, будівельниками, інвесторами. Постійно взаємодіємо з представниками бізнесу з допомогою Європейської Бізнес Асоціації. Дізнаємося з якими труднощами стикаються інвестори під час оформлення дозвільної документації на місцях", - сказав Кудрявцев.

Сьогодні Держархбудінспекція орієнтована на усунення будь-яких перешкод в отриманні дозвільної документації на будівництво, особливо для стратегічних компаній, які впливають на економічний розвиток країни."Саме так можна сформувати ефективно працюючий прозорий будівельний ринок, який є важливою складовою зростання реального сектору економіки", - говорить голова Держархбудінспекції. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram