ГоловнаПолітика

Турецька Aselsan забезпечить українську поліцію раціями

Турки повідомили про контракт на $44 млн, але не уточнили, з ким його підписали.

Турецька Aselsan забезпечить українську поліцію раціями
Фото: twitter.com/avakovarsen

Національна поліція України закупить системи зв'язку турецької фірми Aselsan, повідомив голова МВС Арсен Аваков.

"На виставці "Зброя і безпека-2017" за результатами конкурсу підписано договір: НПУ закупить сучасне обладнання зв'язку фірми Aselsan", - написав він у твіттері.

Як передає турецьке агентство "Анадолу", напередодні Aselsan у біржовому повідомленні зазначила, що підписала контракт на поставку систем зв'язку одній з компаній України. Загальна сума контракту становить 43,6 млн доларів. Поставка систем зв'язку в рамках контракту запланована на 2018 рік.

"Як підсумок тривалої роботи з турецькою компанією Aselsan, ми підписали Угоду про придбання засобів зв'язку. Конкурс на постачання цих засобів для України тривав між кількома світовими лідерами. Але саме Aselsan запропонували найкращі якісні та кількісні показники. Інших деталей цього контракту ми не будемо розголошувати, оскільки це державна таємниця", - зазначив Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

Водночас секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що з перших днів війни в оборонному секторі пріоритетом стало партнерство державних і приватних фірм.

"Четвертий рік триває агресія Росії і ми повинні розраховувати на власні сили. Головна відмінність нашої техніки полягає в тому, що вона проходить випробування не тільки в лабораторіях, але і в бойових умовах", - зазначив Олександр Турчинов.

Aselsan і ізраїльська Elbit конкурують за право постачати рації для Збройних сил України. Вартість контракту оцінюється на суму 32 мільярди гривень. "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в українському оборонному секторі пише, що контракт на 43,6 млн доларів підписано на поставку засобів зв'язку для потреб ЗСУ, а не Нацполіції. Як зазначає агентство, договір підписано між держпідприємством "Спецтехноекспорт", що входить до держконцерну "Укроборонпром", і Aselsan у Києві в понеділок увечері в рамках візиту в Україну президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram