ГоловнаСуспільствоВійна

Блінкен пообіцяв успішну Україну і заявив, що чекає на готовність РФ до переговорів

Держсекретар США в Саудівській Аравії зробив чимало заяв про війну Росії проти України.

Блінкен пообіцяв успішну Україну і заявив, що чекає на готовність РФ до переговорів
Ентоні Блінкен
Фото: EPA

Очільник Держдепартаменту США Ентоні Блінкен відвідав зустріч міністрів іноземних справ європейських та арабських країн у Ер-Ріяді, де зробив заяви щодо вторгнення Росії до України.

За словами Держсекретаря, які цитує Голос Америки, "вдалося згуртувати багато країн, які визнають, що агресія була спрямована не просто проти України, але й проти основоположних принципів світової системи, і це не може залишитися безкарним, бо ми матимемо світ, де буде більше конфліктів".

Блінкен також вважає, що "плани Путіна щодо України – стерти її з мапи, включити в Росію, щоб вона більше не існувала – провалилися". "Є план, який дозволить Україні з часом досягти успіху, бути сильною у військовому, демократичному та економічному відношенні", – розповів урядовець США.

Росія, на думку Держсекретаря, зараз "слабша економічно, слабша у військовому плані, враховуючи знищення її сил, слабша дипломатично у більшості країн світу". 

З урахуванням цього Блінкен сподівається, що "Путін продемонструє готовність вести щирі переговори, має бути рішення". Тоді США "точно будуть там, і українці теж там будуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram