ГоловнаПолітика

США дадуть Україні $5 млн на захист від кібератак

Країни започаткували діалог з питань кібербезпеки.

США дадуть Україні $5 млн на захист від кібератак

США нададуть понад 5 млн доларів у рамках нової допомоги в галузі кібербезпеки, спрямованої на зміцнення спроможності України запобігати кібератакам, зменшувати їх вплив і реагувати на них.

Про це повідомляють на сайті посольства США.

"29 вересня 2017 року Сполучені Штати Америки і Україна провели перший двосторонній діалог з питань кібербезпеки в Києві, Україна. На підтвердження зобов'язань США щодо підтримки кібербезпеки в Україні посол США Марі Йованович заявила під час діалогу, що Сполучені Штати нададуть понад 5 млн доларів США в рамках нової допомоги в галузі кібербезпеки, спрямованої на зміцнення спроможності України запобігати кібератакам, зменшувати їх вплив і реагувати на них", - сказано в повідомленні.

Делегацію США очолювали спеціальний помічник президента і старший директор у Раді національної безпеки з питань міжнародної політики кібербезпеки Джошуа Стайнман, заступник держсекретаря з питань кібер і міжнародних комунікацій та інформаційної політики Роберт Стреєр і заступник координатора з питань кібербезпеки Держдепартаменту США Мішель Маркофф. До складу делегації США входили також представники Державного департаменту США, міністерств фінансів, оборони, енергетики, юстиції та внутрішньої безпеки США, а також Федерального бюро розслідувань. Українську делегацію очолив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, в її склад входили представники Національного банку України, Міністерства оборони, Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації і Міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, Україна протягом року зазнала кількох потужних кібератак. Наприкінці минулого року були виведені з ладу ресурси низки енергетичних компаній і органів влади. У червні цього року масштабна атака на деякий час паралізувала роботу державних і приватних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram