ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба підозрює 60 людей у прориві через кордон разом із Саакашвілі

Шестеро людей повернулися до пункту пропуску та пройшли митне оформлення. 

Держприкордонслужба підозрює 60 людей у прориві через кордон разом із Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Близько 60 людей підозрюються в незаконному перетині державного кордону разом з Михайлом Саакашвілі, заявив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал на брифінгу.

"Ми розглядаємо близько 60 чоловік", - сказав він.

За словами Цигикала, шестеро людей, які супроводжували Саакашвілі під час проривання держкордону, повернулися до пункту пропуску "Шегині" та пройшли митне оформлення.

На них складено адміністративні протоколи про незаконний перетин кордону.

На цей момент оформляються ще дев'ять протоколів.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков казав, що разом із Саакашвілі через кордон прорвалися 40 людей. Він зажадав, щоб усі ті, хто незаконно перетнув кордон, пройшли процедуру митного оформлення, а також з'явилися до поліції для надання свідчень.

З 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" автобусом. Там Саакашвілі затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У підсумку близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

У зв'язку з інцидентом поліція порушила кримінальне провадження за статтями незаконне переправлення осіб через кордон і опір представнику влади.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram