ГоловнаПолітика

Україна посилила контроль кордону через російсько-білоруські навчання "Захід-2017"

"Обстановку потрібно контролювати, і ці заходи ми вже проводимо".

Україна посилила контроль кордону через російсько-білоруські навчання "Захід-2017"
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України посилила патрулювання кордонів на всіх ділянках в зв'язку з проведенням російсько-білоруських навчань "Захід-2017" 14-20 вересня.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

"Ці заходи проводять вже з початку вересня. У нас стартували командно-штабні навчання, в рамках яких було посилено ділянки кордону на всіх без винятку напрямках, починаючи від зони АТО, північній, західній, південній, тобто на всіх ділянках ми посилюємо заходи принаймні на період до закінчення навчання "Захід -2017", - зазначив він.

За словами Слободяна, в Білорусії задовго до початку самого навчання вже починають прибувати російські війська. "Тому обстановку потрібно контролювати, і ці заходи ми вже проводимо", - зазначив він.

Нагадаємо, стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році".

Під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram