ГоловнаПолітика

Голова СБУ закликав керівника ФСБ припинити організовувати теракти

"Олександре Васильовичу, я до вас звертаюся як офіцер до офіцера. Зупиніться!" 

Голова СБУ закликав керівника ФСБ припинити організовувати теракти
Фото: LB.ua

Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав ФСБ Росії та її керівника Олександра Бортнікова зупинитися в організації терактів.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Прямий".

"Олександре Васильовичу, я до вас звертаюся як офіцер до офіцера. Навіть в умовах війни є правила, які не можна переходити для співробітників спеціальних служб. Ви перейшли всі можливі межі, які можна перейти. І ви, і я знаємо, що до терактів на території України - і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні, і в інших містах - причетні працівники спецслужб. Загинули десятки людей, багато людей були поранені. Але цього разу ви перейшли червону межу. Ви були готові підірвати у себе своїх російських громадян для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії і дати підстави для вторгнення на територію України, для початку повномасштабної кампанії", - заявив Грицак.

"Ви до кінця усвідомлюєте те, до яких геополітичних наслідків могли призвести ці дії? Ви здаєте собі справу, що за такі дії доведеться відповідати? Ви розумієте, що сьогоднішня політична влада, зокрема й Путін, не вічні? Ви розумієте, що це прокляття отримають ваші діти? І вам під силу все це зупинити. Зупиніться!" - сказав голова СБУ.

Нагадаємо, 17 серпня Грицак заявив, що російські спецслужби планували використати трьох колишніх бійців АТО для здійснення терактів у Москві.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram