ГоловнаПолітика

У партії Саакашвілі заявили про затримання прес-секретаря

У Держприкордонслужбі заявили, що Поштар тільки пояснили порядок зйомок у прикордонному районі.

Біля кордону з Польщею в суботу затримали прес-секретаря партії "Рух нових сил" Мар'яну Поштар.

Про це повідомляють на сторінці партії у фейсбуці.

"Кілька хвилин тому прес-секретарку РУХУ затримали біля кордону з Польщею за те, що вона сфотографувала живий кордон з прикордонників", - йдеться в повідомленні.

У партії заявили, що прикордонників установили, щоб вони не пустили в країну Михайла Саакашвілі.

Пізніше "Рух нових сил" повідомив, що Поштар відпустили.

У Держприкордонслужбі заявили, що Мар'яну Поштар не затримували. Їй тільки пояснили порядок зйомок у прикордонному районі.

"Відкрию таємницю: НІХТО НІКОГО не затримував. Прикордонники виявили поблизу кордону невідому особу, яка несанкціоновано проводила фото- і відеозйомку позицій на кордоні", - написав у  фейсбуці прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Слободян наголосив, що саме зараз проводять командно-штабні навчання і такі посилення позицій відбуваються і на інших ділянках.

"Так, військові і прикордонники іноді тренуються. Це - НОРМАЛЬНО! Громадянці, а нею виявилася Мар'яна Поштар, пояснили порядок зйомок у контрольованому прикордонному районі і попросили на майбутнє узгоджувати свої дії відповідно до вимог законодавства та Держприкордонслужби. ВСЕ!" - підкреслив Слободян.

У суботу вранці Михайло Саакашвілі повідомив про затримання в Києві свого брата Давида. Пізніше Давида Саакашвілі відпустили з Печерського районного відділу Державної міграційної служби. У поліції заявили, що доставили брата Саакашвілі в Міграційну службу для того, щоб він покинув територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано.

Нагадаємо, раніше колишній голова Одеської обласної державної адміністрації, лідер політичної партії "Рух нових сил" Саакашвілі повідомив, що 10 вересня має намір повернутися в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram