ГоловнаПолітика

Білорусь назвала незрозумілим ажіотаж навколо навчань "Захід-2017"

"Угруповання військ Російської Федерації повернуться на свою територію".

Білорусь назвала незрозумілим ажіотаж навколо навчань "Захід-2017"
Фото: mil.by

Начальник генерального штабу Збройних сил Білорусі Олег Бєлоконєв назвав незрозумілим ажіотаж навколо російсько-білоруських навчань "Захід-2017", які пройдуть у вересні. Він запевнив, що російське угруповання, задіяне в навчаннях на території РБ, до 30 вересня повернеться в Росію.

Про це пише БелаПАН.

"Навчання дозволять на практиці удосконалити механізм спільного використання інфраструктури в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави і створити умови для більш ефективного забезпечення національної безпеки, незалежності та територіальної цілісності Республіки Білорусь. Також звертаю вашу увагу на те, що по їх закінченні, до 30 вересня, особовий склад, озброєння і спеціальна техніка Збройних сил Республіки Білорусь повернуться до пунктів постійної дислокації. А угруповання військ Російської Федерації повернуться на свою територію. Мені от цікаво: про що говоритимуть далі?" - заявив він.

Бєлоконєв звернув увагу на те, що аналогічні навчання регулярно проводять на території Росії. У них від Збройних сил Білорусі постійно беруть участь угруповання в кілька тисяч осіб.

"При цьому ніхто - ні в Росії, ні в інших країнах - не обурюється і не прогнозує міфічної окупації російських областей. Як це роблять сьогодні окремі аналітики і ЗМІ щодо кількох тисяч російських військових, які прибули і прибувають на територію Білорусі для участі в за рік до цього оголошених навчаннях", - сказав начальник білоруського генштабу.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

При цьому під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram