ГоловнаПолітика

Журналісти знайшли свідчення викрадення ФСБ сина українського військового

ТСН зв'язалася з дівчиною, з якою мав зустрітися Павло Гриб у Гомелі.

Журналісти знайшли свідчення викрадення ФСБ сина українського військового
Иван Гриб

Дівчина, яка виманила в Білорусь 19-річного сина українського військового Ігоря Гриба, заявила, що діяла за вказівкою ФСБ Росії.

Павло Гриб поїхав у Гомель 24 серпня, щоб зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті, і зник.

Його батько поїхав на пошуки сина і дізнався, що ФСБ Росії звинувачує його у скоєнні терористичного акту. Зі свого боку білоруські прикордонники заявили, що не мають інформації про місцезнаходження хлопця. Консул України в Мінську повідомив, що Павла Гриба немає серед затриманих у СІЗО Білорусі.

Журналісти ТСН зв'язалися з дівчиною, з якою мав зустрітися Павло Гриб у Гомелі. Нею виявилася 17-річна жителька міста Сочі. У телефонній розмові вона зізналася, що дійсно запросила хлопця в Білорусь, а змусила її це зробити ФСБ Росії. Дівчина також перебуває під слідством, за тією самою статтею, що й Павло Гриб - терористична діяльність.

"Усе було підлаштовано. Мене туди шантажем відправили, в Білорусь. Ми порушували такі теми, як націоналізм чи щось таке. Ну, взагалі-то і проти мене справу порушено. Можна сказати, що через розмови з ним тоді і... Я от про це не можу розповідати, тому що підписала папір про нерозголошення", - сказала дівчина.

Син колишнього прикордонника, а нині військового капелана Ігоря Гриба не служив в АТО і має інвалідність. Його батько вважає, що сина викрали через його патріотичні погляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram