ГоловнаПолітика

Димінський знову не з'явився на допит

Захист бізнесмена заявив, що він не отримував ніяких офіційних документів про виклик.

Димінський знову не з'явився на допит
Петр Дыминский
Фото: zik.ua

Бізнесмен Петро Димінський в понеділок не з'явився на виклик до Головного слідчого управління Національної поліції для проведення слідчих дій щодо смертельної ДТП у Львівській області.

"Сьогодні громадянин Димінський не з'явився, як і жодного разу до цього, в Головне слідче управління Національної поліції для проведення слідчих дій", - розповів спікер Нацполіції Ярослав Тракало агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Димінський поки що має статус свідка у справі. Тракало додав, що наразі рано говорити про оголошення Димінського в розшук.

Тим часом адвокат Димінського Микола Лисий заявив Українським Новинам, що процедура виклику на допит не була дотримана.

"Підстави для силового приведення Димінського відсутні, оскільки процедура виклику на допит не дотримана", - сказав Лисий.

За його словами, силове приведення можливе тоді, коли людина не з'явилася на виклик за повісткою, однак його клієнт не отримував ніяких офіційних документів про виклик на допит.

У відповідь Тракало в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що повістка Димінському була відправлена.

"Щодо заяв адвоката і отримання повістки, то слідчий може здійснювати виклик для проведення слідчих дій в різний спосіб - шляхом вручення письмової повістки і через ЗМІ, поштою і телефоном. З цього питання можу запевнити, що така повістка громадянину Димінському була відправлена. І хотілося б уточнити, що якщо вся країна знає, що громадянина Димінського викликають на допит і він перед відльотом за кордон устами адвоката обіцяє, що буде співпрацювати зі слідством, а тепер адвокат заявляє, що його не викликали, то це напевно, питання не повістки , а питання совісті. Такі заяви не свідчать про повагу до правосуддя", - зазначив Тракало.

Тракало прогнозує, що слідчий у справі звернеться до суду для отримання дозволу на примусове приведення.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів-Краковець "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Провину за ДТП взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ, його заарештовано. Але слідство встановило, що Борщ не був за кермом у момент аварії. Димінського викликали на допит, на якому планувалося взяти зразок його ДНК. Однак незабаром Димінський вилетів на приватному літаку зі Львова до Женеви і на допит вже тричі не з'являвся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram