ГоловнаПолітика

Закон про реінтеграцію Донбасу на 99,9% готовий до внесення в Раду, - Луценко

Відбулися навіть консультації з партнерами в "нормандському форматі".

Закон про реінтеграцію Донбасу на 99,9% готовий до внесення в Раду, - Луценко
Фото: www.depo.ua

Законопроект про реінтеграцію Донбасу на 99,9% готовий до внесення в український парламент.

Про це заявила представниця президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє 5 канал.

"Завершено закон про реінтеграцію Донбасу, тобто закон про державну політику та напрями державної політики щодо повернення та відновлення Донбасу", - наголосила Луценко.

Вона уточнила, що "цей проект фактично на 99,9% завершено, розглянуто. Відбулися навіть консультації з нашими партнерами в "нормандському форматі", - сказала політик.

За словами Луценко, до консультацій з приводу цього закону були залучені експерти і фахівці зі США. Також представниця президента в Раді сказала, що відповідний законопроект розроблявся за участю експертів, фахівців з Адміністрації президента, робочої групи з представників депутатів парламентської коаліції, юристів, представників Міністерства закордонних справ і Міністерства юстиції.

"Він (законопроект - ред.) повноцінний. І я думаю, що окремі моменти з цього закону будуть також і в посланні Президента до Верховної Ради", - сказала Луценко.

Вона підкреслила, що в новому законі вперше на законодавчому рівні буде введено поняття "Росія-агресор". Також, згідно з новим законом про окуповані території, Україна має право застосувати армію і не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна" заявив, що потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. Він розповів, що відповідний законопроект перебуває розробці, після чого буде представлений президенту і внесений у Верховну Раду.

Коментуючи заяву Турчинова, президент Петро Порошенко уточнив, що законопроект стосуватиметься реінтеграції Донбасу і передбачатиме низку заходів з повернення окупованих територій. У тому числі він повинен визначити їхній правовий статус.

Планувалося, що законопроект розглянуть на засіданні РНБО 10 липня, але це питання відклали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram