ГоловнаСуспільствоВійна

Більш ніж тисяча людей зникли безвісти на сході України, - МВС

Міністерство внутрішніх справ активно співпрацює з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Більш ніж тисяча людей зникли безвісти на сході України, - МВС
Анастасия Деева
Фото: mvs.gov.ua

З початку збройного конфлікту на сході України зникли понад тисячу осіб. Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва під час представлення Міжнародним комітетом Червоного Хреста в Україні звіту про результати оцінки потреб сімей.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"З початку збройного конфлікту на сході нашої країни Міністерство внутрішніх справ активно співпрацює з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Зокрема, в питаннях допомоги сім'ям зниклих безвісти, яких, за останніми даними, понад тисячу. Це як військові, так і цивільні особи", - заявила Дєєва.

Вона додала, що зникнення людей особливо впливає на їх сім'ї, які страждають від невизначеності, поки не отримають інформацію про долю і місцезнаходження рідних.

"Наша мета - налагодити взаємодію з сім'ями зниклих безвісти, з'ясувати їхні потреби і при наявних ресурсах і законодавстві належним чином задовольнити ці потреби", - сказала заступник міністра.

У кінці травня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що в списках зниклих безвісти на Донбасі понад 400 осіб. Точна цифра зниклих безвісти цивільних осіб на окупованих територіях невідома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram