ГоловнаСуспільствоЖиття

У Слов'янську засудженому за сепаратизм вчителю дозволили працювати в школі

У знак протесту у дворі школи активісти підпалили шини.

У Слов'янську засудженому за сепаратизм вчителю дозволили працювати в школі
Фото: facebook.com/gromady.dn.ua

Профспілковий комітет вчителів школи №10 Слов'янська Донецької області дозволив продовжити трудові відносини із засудженим умовно за сепаратизм вчителем інформатики Андрієм Шалдою.

Як повідомляє Деловой Славянск, п'ять з шести членів профкому проголосували проти звільнення з посади Андрія Шалди. Один голосуючий утримався.

Голосування було таємним і, як вважають присутні на зустрічі активісти, з порушенням регламенту. Вони зажадали проведення відкритого голосування, але члени профкому сприйняли це це як тиск на них і вирішили голосувати таємно.

Активісти висловилися проти того, що вчитель, який брав участь в організації "референдуму", буде продовжувати займатися педагогічною роботою.

Вчителі своє рішення на підтримку колеги аргументують тим, що враховують тільки професійні якості і посилаються на рішення суду. Дії Андрія Шалди під час окупації міста вони коментувати відмовилися.

У знак протесту у дворі школи №10 активісти підпалили шини проти рішення залишити на роботі вчителя, умовно засудженого за сепаратизм.

У квітні цього року Слов'янський міськрайонний суд дав Андрію Шалді 5 років з випробувальним терміном на два роки (за 110 статтею КК України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"). У рішенні суду не було зазначено, що засуджений не може продовжувати працювати в школі.

Як повідомлялось, головний редактор луганської газети отримав умовний термін за сепаратистські матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram