ГоловнаПолітика

Проти політв'язня Балуха порушили нову справу в Криму

Йому закидають напад на начальника ізолятора.

Проти політв'язня Балуха порушили нову справу в Криму
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Слідчий комітет Росії 22 серпня порушив нову кримінальну справу проти кримського політв'язня Володимира Балуха, якого на початку серпня засудили до 3 років і 7 місяців у колонії-поселенні.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, Балух подав скаргу на незаконні дії начальника Роздольненського ізолятора Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив українця.

Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця, і слідком порушив за нею справу згідно з ч.1 ст.318 КК РФ - застосування насильства до представника влади.

У постанові про порушення справи йдеться, що Володимир Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер ізолятора в коридорі вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого зайшов у камеру, взяв флакон мийного засобу і знову вдарив начальника ізолятора по правій руці.

За інформацією захисту українця, начальник ІТУ селища сам напав на Балуха, вдарив його, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою.

Нагадаємо, що Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014 він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

4 серпня 2017 року його засудили до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram