ГоловнаПолітика

Турчинов про навчання "Захід-2017": РФ хоче показати здатність вести масштабну війну в Європі

ЗСУ готові відповісти на будь-яку можливу провокацію.

Турчинов про навчання "Захід-2017": РФ хоче показати здатність вести масштабну війну в Європі
Фото: СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що Російська Федерація за допомогою масштабних навчань "Захід-2017" хоче продемонструвати свою здатність вести масштабну континентальну війну в Європі.

Про це він заявив на брифінгу в Нових Петрівцях, де разом з головою МВС Арсеном Аваковим вручав ключі від нових квартир співробітникам Національної гвардії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російська Федерація цими навчаннями демонструє свою здатність вести масштабну континентальну війну в Європі, і це, на її думку, може бути попередженням для Заходу, щоб він не втручався в нові авантюри, в тому числі військові, які Кремль може провокувати і на території України, і в інших незалежних державах у регіоні", - сказав Турчинов.

Він також підкреслив, що Збройні Сили України у зв'язку з цими навчаннями перебувають у готовності дати відповідь на будь-яку можливу провокацію.

Нагадаємо, раніше Турчинов говорив, що російсько-білоруські стратегічні командно-штабні навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності РФ до великої війни з країнами НАТО. Докладно про це йдеться в його статті "Захід-2017 - реальність і загрози".

Стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році".

Під час недавнього візиту до Києва президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram