ГоловнаПолітика

У Миколаєві проводять 90 обшуків у депутатів і бізнесменів (оновлено)

"Опоблоківців" і місцевих авторитетів підозрюють у постачанні зброї і наркотиків із зони АТО.

У Миколаєві проводять 90 обшуків у депутатів і бізнесменів (оновлено)

Правоохоронці проводять масові обшуки в депутатів міської ради Миколаєва та відомих у місті підприємців.

Про це пише місцеве видання "Новости-N".

Зокрема, обшуки проходять у депутатів міської ради від партії "Опозиційний блок" Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ласурії, підприємців Олексія Пелипаса і Владислава Чайки. Також йде обшук у Михайла Тітова, відомого під кличкою "Мультик", і на його фірмі "Техноконтракт".

Усього в Миколаєві одночасно проводять близько 90 обшуків, які санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко, пише видання.

Обшуки проводять співробітники військової прокуратури і працівники центрального апарату СБУ. Санкції на їх проведення видані Жовтневим районним судом Маріуполя за поданням слідчого прокуратури Миколаївської області.

Усіх, у кого проходять обшуки, підозрюють у "постачанні зброї і наркотиків із зони АТО" - саме таке формулювання містить постанова суду про проведення обшуку.

Оновлення. "Новости-N" оприлюднили фотокопію постанови про проведення обшуку в Тітова.

Кримінальне провадження №12013160260001485 відкрито прокуратурою Миколаївської області за ознаками статей 146, 189, 190, 255, 289, 263, 307, 309, 358 і низки інших.

Як пише видання, всім без винятку фігурантам справи закидають участь в організованій злочинній групі Тітова. Як конкретні звинувачення в документах фігурують постачання наркотиків і зброї із зони АТО; розкрадання бюджетних коштів; шахрайство; вимагання.

Єдиним реальним епізодом, який фігурує в постанові про проведення обшуку, є історія з ринком "Торг-сервіс", який розташований в Миколаєві на вул. Космонавтів. За версією слідства, в травні 2016 року цей ринок "віджали" в підприємця Мазура - слідство має заяву самого Мазура про це.

Оновлення 14:32. Прокуратура Миколаївської області офіційно підтвердила інформацію про масові обшуки в Миколаєві. У відомстві повідомили, що слідчі дії проводять у рамках кримінальних проваджень і спрямовані на протидію злочинності у сфері заволодіння бюджетними коштами, вимагання, рейдерства, погроз убивством і інших тяжких злочинів.

Обшуки проводять співробітники прокуратури, СБУ, Нацполіції. Також залучені спецпідрозділи "Альфа", КОРД і правоохоронці з інших областей.

Усі заходи санкціоновані судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram