ГоловнаПолітика

Турчинов заперечує постачання зброї і військових технологій у КНДР

Секретар РНБО вважає, що за поширенням такої інформації стоять спецслужби РФ.

Турчинов заперечує постачання зброї і військових технологій у КНДР
Александр Турчинов
Фото: пресс-служба СНБО

Підприємства українського оборонного і авіакосмічного комплексу не постачали зброю і військові технології в КНДР, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Інформацію про передачу "Південмашем" ракетних технологій Північній Кореї він назвав неправдою.

"Ця інформація не має під собою ніяких підстав, є провокаційною за змістом, і, радше за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів", - наводяться слова Турчинова на сайті РНБО.

Він зазначив, що Україна вважає правлячий режим Північної Кореї "тоталітарним, небезпечним і непередбачуваним і підтримує всі санкції проти цієї країни".

Турчинов також нагадав, що з 2014 року Україна повністю припинила поставки зброї, військової техніки і військових технологій у Росію.

"Україна не постачала ракетні двигуни і будь-які ракетні технології в Північну Корею. Вважаємо, що ця антиукраїнська кампанія спровокована російськими спецслужбами для прикриття своєї участі в північнокорейських ядерних і ракетних програмах", - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, газета The New York Times з посиланням на експертний аналіз, який містить оцінки американських розвідувальних агентств, повідомила, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливий завдяки придбанню на чорному ринку ракетних двигунів, імовірно, з українського заводу "Південмаш", що має історичні зв'язки з російською ракетною програмою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram