ГоловнаПолітика

НАЗК просить суд притягнути до відповідальності голову КПУ Симоненка

Симоненко допустив ряд порушень під час отримання грошових внесків на користь партії.

НАЗК просить суд притягнути до відповідальності голову КПУ Симоненка

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить суд притягнути до відповідальності голову Комуністичної партії України (КПУ), колишнього депутата Верховної Ради Петра Симоненка за порушення у фінансуванні партії.

Про це йдеться в судовому рішенні.

Зазначено, що НАЗК 30 червня склало акт за підсумками проведення аналізу звіту КПУ про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 1-й квартал 2017 року. Як стверджується в протоколі про адміністративне правопорушення, встановлено ряд порушень, допущених КПУ в особі її керівника Симоненка під час отримання грошових внесків на користь політичної партії.

НАЗК просить суд притягнути голову партії до відповідальності за ст. 212-15 (порушення порядку надання або отримання внеску в підтримку політичної партії) Кодексу про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 70 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (1,19-1,7 тис. гривень).

Протокол про адміністративне правопорушення 28 липня був скерований на розгляд до Подільського районного суду Києва. Проте, Подільський суд відмовився розглядати протокол НАЗК, зазначивши, що справи про адміністративні правопорушення розглядаються за місцем учинення правопорушення, а офіс КПУ, найпевніше, функціонує не за адресою вул. Борисоглібська, 7 у Подільському районі, а на вул. Ванди Василевської, 7 у Шевченківському районі столиці.

Таким чином, справу повернуто до НАЗК для передачі до належного суду.

Нагадаємо, 16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва заборонив діяльність  КПУ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram