ГоловнаПолітика

Голові Києво-Святошинської РДА часів Януковича повідомили про підозру

Олександра Зайця звинувачують у підбурюванні до махінацій із землею.

Голові Києво-Святошинської РДА часів Януковича повідомили про підозру
Александр Заец

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишнього голову Києво-Святошинської райдержадміністрації Київської області.

"Встановлено, що у вересні - грудні 2012 року голова Києво-Святошинської районної державної адміністрації підкупом, який виразився в обіцянках допомогти кар'єрному зростанню, схилив виконувача обов'язків голови цієї адміністрації, якого вже засуджено вироком Святошинського районного суду Києва від 18.11.2016 р. за ч. 2 ст. 364 КК України, незаконно підписати розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками одного з державних підприємств і про виділення земельних ділянок у власність підставних осіб загальною площею 350 га вартістю 373,9 млн грн, чим завдав тяжких наслідків державним інтересам", - сказано в повідомленні на сайті ГПУ.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції 2012 року), а саме: підбурювання до зловживання службовим становищем, йому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Посаду голови Києво-Святошинської РДА з 2011 по 2012 рік обіймав Олександр Заєць. У 2012 році він перейшов на посаду першого заступника голови Київської облдержадміністрації. На той момент губернатором області був Олександр Присяжнюк.

Після відставки Зайця в.о. голови Києво-Святошинської РДА був Микола Шкаврон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram