ГоловнаПолітика

САП завершила досудове розслідування справи Насірова

Екс-голові ДФС висунули ще одне звинувачення - в службовій підробці.

САП завершила досудове розслідування справи Насірова
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування щодо екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова і керівника департаменту ДФС Володимира Новікова.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"Насірова, крім раніше інкримінованого зловживання владою і службовим становищем (ст. 364 КК України) підозрюють також у службовому підробленні (ст. 366 КК), скоєному під час прийняття рішень про розстрочення податкових зобов'язань і боргу, а також під час інформування Міністерство фінансів про відсутність розстрочок, що виходять за межі одного бюджетного року (які надавалися саме ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма ХАС», ТОВ «Карпатнадраінвест»)", - ідеться в повідомленні.

Відзначається, що зібрано достатню доказову базу для направлення обвинувального акта до суду. Крім того, адвокати не надали ніяких доказів невинуватості Насірова.

"Замість доведення своєї позиції, сторона захисту обрала шлях відкриття максимальної кількості кримінальних проваджень щодо прокурорів, детективів і інших співробітників НАБУ щодо їх нібито неправомірних дій при затриманні, повідомлення про підозру і обрання запобіжного заходу Насірову", - відзначили в САП.

Керівник САП Назар Холодницький, заявив, що розраховує, що захист ознайомиться з матеріалами справи найближчим часом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Настає така стадія, яка в нас дуже часто затягується: сторона захисту довго читає матеріали", - сказав Холодницький на брифінгу в Харкові.

Разом з тим, він висловив надію, що адвокати ознайомляться з матеріалами справи в "розумні терміни".

"Я сподіваюся, що в розумні терміни сторона захисту вивчить матеріали, ознайомиться з ними і ми зможемо передати обвинувальний акт до суду, щоб у суді сторона захисту надала свої доводи, сторона звинувачення - свої, а суд прийняв рішення", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірне відтермінування податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. З 3 березня його було відсторонено від посади голови ДФС.

Період з 7 по 16 березня Насіров провів за ґратами, поки його дружина не внесла заставу в розмірі 100 млн гривень. 27 квітня суд продовжив запобіжний захід для Насірова на два місяці. Він повинен і далі носити електронний браслет і не виїжджати за межі міста.

26 червня Солом'янський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для голови ДФС до 25 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram