ГоловнаПолітика

Прокуратура допитала екс-заступника глави Адміністрації президента Чмиря

Клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання суд не задовольнив.

Прокуратура допитала екс-заступника глави Адміністрації президента Чмиря
Фото: censor.net.ua

Співробітники прокуратури Сумської області допитали підозрюваного у приховуванні паспорта та декларування недостовірної інформації колишнього заступника глави Адміністрації Президента Юрія Чмиря.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, 25 липня прокуратура провела допит Чмиря як підозрюваного.

"На цю мить клопотання прокуратури про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Зарічний районний суд Сум не задовольнив. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що останнім часом в прокуратуру Сумської області надходять заяви про протиправну діяльність підозрюваного за час його перебування на посаді голови Сумської обласної державної адміністрації.

Як повідомлялося, в 2014 році після втечі Віктора Януковича Чмирь подав заяву про втрату паспорта з необережності, на підставі якої отримав новий документ. Водночас він продовжував використовувати старий паспорт для здійснення юридично значущих нотаріальних дій.

Крім того, слідство встановило, що в декларації Чмиря не вказані 9 квартир і 3 паркомісця в Києві, дохід від продажу нерухомості і корпоративні права двох ТОВ. Все це майно вартістю близько 40 млн гривень записане на його 20-річну дочку, яка досі живе з батьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram