ГоловнаПолітика

Романюк відмовився від місця у Верховному Суді

Романюк перемагав у конкурсі в новий Верховний Суд

Романюк відмовився від місця у Верховному Суді
Фото: Макс Требухов

Голова Верховного Суду Ярослав Романюк вибув з конкурсу у новий Верховний Суд.

Як оголосив голова Вищої кваліфкомісії суддів Сергій Козьяков під час пленарного засідання щодо оголошення переможців конкурсу, Романюк подав заяву з проханням зупинити його участь у конкурсі у зв'язку з його рішенням піти у відставку.

Для оголошення заяви Романюка Козьяков перервав виступ одного з членів комісії Володимира Бутенка, який якраз оголошував список переможців, до якого увійшов і голова Верховного Суду. Згідно з рейтингом, Романюк посів 25 місце в рейтингу кандидатів у касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду.

Члени комісії пішли до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за заявою Романюка. Після наради ВККС задовольнила заяву голови Верховного Суду.

Нагадаємо, конкурс до Верховного Суду триває з листопада минулого року. До фінального етапу пройшло 320 конкурсантів. Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 120 переможців. Після цього передасть матеріали до Вищої ради правосуддя, де також можливий відсів деяких учасників конкурсу. Призначити суддів повинен Президент Петро Порошенко. До цього часу буде працювати чинний Верховний Суд.

Ярослав Романюк мав негативний висновок Громадської ради доброчесності, який члени ВККС змогли подолати 11-ма голосами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram