ГоловнаПолітика

Кличко засудив позбавлення українського громадянства Саакашвілі

Мер Києва формально залишається головою партії "БПП "Солідарність".

Кличко засудив позбавлення українського громадянства Саакашвілі
Архив
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва і глава Київміськадміністрації Віталій Кличко заявив, що позбавлення лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі українського громадянства не є позитивним для країни.

"Щодо ситуації з Саакашвілі... Сьогодні важливо, щоб з України і про Україну йшли позитивні новини. Про успішні перетворення. Дуже важливо втілювати зміни, а не створювати скандали. І рішення про громадянство Саакашвілі не вважаю в цьому контексті позитивним для країни", - написав Кличко у фейсбуці.

Пікантності ситуації додає те, що Кличко формально залишається головою партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Навесні 2016 року Кличко написав заяву про відставку з цього поста, однак з'їзд партії її так і не розглянув.

26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Михайла Саакашвілі. Рішення ухвалено на підставі п. 2 ст. 19 Закону "Про громадянство", а саме - через внесення неправдивих даних до анкети. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА, було зазначено, що він не перебуває під слідством в Україні або за її межами, однак відомо, що на території Грузії Саакашвілі був заочно арештований.

Саакашвілі перебуває в США і не зможе повернутися в Україну без чинних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram