ГоловнаПолітика

Заступник голови громадської організації попався на вимаганні 1,5 млн гривень

Він діяв у змові з помічником неназваного функціонера МВС. 

Заступник голови громадської організації попався на вимаганні 1,5 млн гривень
Фото: Depositphotos/londondeposit

Генпрокуратура і СБУ 27 липня затримали заступника керівника однієї з  громадських організацій, його спільника і помічника посадової особи Міністра внутрішніх справ. Вони вимагали від представника одного з підприємств 1,5 млн гривень "із застосуванням загроз життю і здоров'ю".

Затримали підозрюваних під час передачі частини суми - 785 тис грн, повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Гроші зловмисники вимагали в обмін на притягнення Нацполіцією до кримінальної відповідальності працівників Державної фіскальної служби одного з районів Києва. Ці податківці, як зазначається в повідомленні, створювали умисні перешкоди для роботи підприємства. Крім того, за ці гроші підозрювані обіцяли "здійснити фізичний і психологічний тиск на посадових осіб одного з товариств", щоб повернути підприємству гроші через поставки нібито неякісної продукції виробничо-технічного призначення.

Заступнику керівника громадської організації і його спільникові повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що завдало значної шкоди потерпілому, а також одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Помічнику посадової особи Міністра внутрішніх справ України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram