ГоловнаПолітика

ООН продовжить гуманітарну допомогу Україні й готова допомогти їй у проведенні реформ

ООН закликає до припинення боїв на території України.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що ООН продовжить гуманітарну допомогу Україні і готова допомогти в проведенні реформ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ви можете розраховувати на нашу підтримку гуманітарних програм, щоб полегшити життя вимушеним переселенцям - ви згадали про 1,7 млн переселенців - а також тим, хто проживає поблизу лінії зіткнення і зони, де йдуть бойові дії, а також повну підтримку уряду в питанні проведення реформ", - сказав Гуттереш під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві.

За словами генсека ООН, бої на території України все ще тривають, і ООН закликає до їх припинення в рамках останніх домовленостей.

Він також зазначив, що уважно стежив за Конференцією з питань реформ в Україні, яка пройшла в четвер, 6 липня, в Лондоні, і заявив про готовність ООН продовжувати допомогу Україні для реалізації амбітної програми реформ.

Гутерреш також додав, що як генсек ООН не має національності, але він португалець і має тісні зв'язки і глибоку повагу до українців, значна спільнота яких проживає в його рідній країні.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко зустрінеться з Гутерреш під час його візиту в Україну 9 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram