ГоловнаПолітика

Березюк оголосив голодування на знак протесту проти сміттєвої блокади Львова

"Ніколи не думав, що буду приймати таке рішення у 21 столітті".

Березюк оголосив голодування на знак протесту проти сміттєвої блокади Львова
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування на знак протесту проти сміттєвої блокади Львова.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

"Протестуючи проти знущання над людьми, приниження, брехні. Протестуючи проти знущання над містом, яке є символом свободи. Підтримуючи львів'ян, які завжди терплячі і толерантні до влади, тому що вірять у державу і хочуть її бачити, а ця держава в особі центральної влади над ними знущається цинічно. І вимагаючи припинення цього знущання і припинення брехні. Я як людина, лікар і народний депутат України прийняв екстраординарне для себе рішення. Ніколи не думав, що буду приймати його у 21 столітті. Я оголошую голодування", - заявив Березюк.

Нагадаємо, у Львові вже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони. Станом на 19 червня 2017 року в місті накопичилося 8500 тонн сміття, яке нікуди вивозити.

21 квітня 2017 року влада Львова за участю представників Кабміну та Львівської ОДА підписали сміттєвий меморандум з 20 містами області. Побутові відходи зі Львова впродовж двох найближчих років повинні були приймати полігони цих міст.

9 червня мер Андрій Садовий заявив, що Львів обдурили і меморандум не виконується. Він також прямо звинуватив в організації сміттєвої блокади центральну владу в особі президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Комісія з надзвичайних ситуацій Львівської міськради двічі звернулася з проханням про оголошення міста зоною екологічного лиха, але Кабмін поки що ігнорує її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram