ГоловнаПолітика

РНБО найближчим часом розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу

Україна залишається відданою політико-дипломатичним шляхом врегулювати війну.

РНБО найближчим часом розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу
Фото: Facebook/iryna.gerashchenko

Рада національної безпеки і оборони найближчим часом розгляне законопроект про деокупацію і реінтеграцію Донбасу.

Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко у Фейсбуці.

За її словами, роботу над законопроектом "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України" практично завершено і його буде винесено на засідання РНБО.

"Сьогодні ми працювали кілька годин, дошліфовуємо певні дискусійні моменти законопроекту. Найближчим часом відбудеться засідання РНБО, де буде розглянуто цей законопроект і буде прийнято остаточне рішення. Також я запропонувала найближчим часом провести дискусію щодо законопроекту на неформальній мінській платформі, яка створена і успішно працює в Раді", - написала Геращенко.

"За дорученням президента разом з експертами і секретаріатом РНБО триває робота над цим проектом. Важливо: Україна залишається відданою політико-дипломатичним шляхом врегулювати війну на Донбасі, інспіровану РФ, при цьому ми боремося за деокупацію і повернення територій. Саме це і є філософією законопроекту", - додала Геращенко.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. За його словами, уточнений законопроект "Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей" буде представлено президенту, після чого його оперативно внесуть у Верховну Раду.

Коментуючи заяву Турчинова, президент Петро Порошенко повідомив про розробку законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який передбачає низку заходів з повернення окупованих територій і визначає їхній правовий статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram