ГоловнаПолітика

Геращенко дорікнула "Самопомочі", РПЛ і "Батьківщині" в надмірних політичних амбіціях

"Набагато простіше бути в опозиції і критикувати, не шукаючи точок дотику".

Геращенко дорікнула "Самопомочі", РПЛ і "Батьківщині" в надмірних політичних амбіціях
Фото: Сергей Нужненко

Перша віце-спікерка Ірина Геращенко дорікнула фракціям "Самопоміч", РПЛ і "Батьківщина" в надмірних політичних амбіціях.

Про це вона сказала на сьомому Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна, коли говорила про виклики, які стоять перед Верховною Радою.

"Україна могла отримати безвіз на кілька років раніше, якби була консолідація еліт для голосування, імплементації необхідного законодавства для лібералізації візового режиму. Така сама ситуація - з угодою про асоціацію, з планом дій щодо членства в НАТО, коли просто неконсолідована позиція дала привід Німеччині і Франції сказати, що в Україні немає єдиної думки щодо ПДЧ ", - заявила вона.

На її думку, сьогодні ключовий виклик, який стоїть перед українським парламентом і політичними елітами, - це вміння домовлятися.

"Я вважаю великим гріхом позицію тих трьох політичних партій, які перебувають у демократичному колі, які перебувають у демократичному таборі, але тільки через політичні амбіції є в опозиції. Набагато простіше бути в опозиції і критикувати, не шукаючи точок дотику", - сказала вона.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року у Верховній Раді було створено коаліцію "Європейська Україна" в складі БПП, "Народного фронту", Радикальної партії, "Самопомочі" і "Батьківщини".

Радикальна партія вийшла з коаліції влітку 2015 року після ухвалення в першому читанні проекту змін до Конституції про децентралізацію. У лютому 2016 року, коли Рада відмовилася звільнити уряд Арсенія Яценюка, її покинули і "Самопоміч" з "Батьківщиною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram