ГоловнаПолітика

ЄС знову закликав Україну створити антикорупційний суд

НАБУ і САП повинні мати окремий суд, вважають у Євросоюзі.

ЄС знову закликав Україну створити антикорупційний суд
Фото: Сергей Нужненко

Заступник глави представництва ЄС в Україні пан Томас Фреллесен і голова Антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі висловили підтримку створенню антикорупційного суду.

Про це повідомляється на сайті представництва ЄС в Україні.

"Складно недооцінити важливість створення антикорупційного суду в Україні сьогодні", - заявила Ткешелашвілі.

За її словами, мета антикорупційної ініціативи ЄС спрямована на впровадження антикорупційної політики в Україні. Це відбуватиметься, зокрема, шляхом підтримки нових антикорупційних органів, таких як НАБУ і САП.

Фреллесен зазначив, що запуск антикорупційного суду дасть можливість замкнути ланцюг створення антикорупційних органів та отримувати реальні результати їхньої роботи.

Нагадаємо, нині справи, що розслідуються Національним антикорупційним бюро, розглядає Солом'янський райсуд Києва (будівля НАБУ розміщена в цьому районі столиці). Бюро неодноразово висловлювало незадоволення рішеннями цього суду і вимагало створити Вищий антикорупційний суд. За задумом, цьому суду будуть підслідні всі справи НАБУ, а оскаржити його рішення можна буде лише у Верховному Суді. 

Створити антикорупційний суд неодноразово вимагали США і ЄС. Проти цього виступають Вища рада правосуддя і Генпрокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram