ГоловнаПолітика

У МЗС анонсували розгляд питання про переговори щодо України за участю США

Держдеп підбирає людину, яка могла б замінити Нуланд.

У МЗС анонсували розгляд питання про переговори щодо України за участю США
Фото: Владислав Мусиенко

Перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що найближчим часом буде розглянуто питання про формат переговорів щодо України за участю представників Росії та США.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ви пам'ятаєте, був формат Нуланд-Сурков (Вікторія Нуланд і Владислав Сурков - ред.). Були переговори в "Женевському форматі", де вони були без Нуланд і Суркова. Є інформація про те, що державний департамент підбирає людину, яка могла б замінити Нуланд на цьому треку. Знову-таки, не обов'язково це має бути повтор Нуланд-Сурков. Це може бути інший формат, який ми теж найближчим часом обговоримо з нашими американськими колегами", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Як повідомлялося, посол США в РФ Джон Теффт заявив, що рішення про відновлення переговорів щодо України, які за попередньої адміністрації США велися між помічником президента РФ Владиславом Сурковим і колишнім заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд, наразі не ухвалено.

"Рішення наразі не ухвалено, держсекретаря (Рекса Тіллерсона - ред.) запитували, але і він не зміг відповісти на це запитання", - сказав Дж.Теффт журналістам у Москві.

Він зазначив, що наразі не зрозуміло, хто саме може зайняти місце Нуланд в цьому діалозі.

Нагадаємо, за словами посла США в Україні Марі Йованович, Тіллерсон вивчає варіанти участі США у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram